• A
  • A
  • A
Prevoz putnika i robe

Statističkim istraživanjima su obuhvaćeni poslovni subjekti koji se bave prevozom putnika i robe, a registrovani su u delatnosti saobraćaja (drumski, gradski, železnički, rečni, vazdušni i cevovodni saobraćaj, kao i u oblasti pretovara). Podaci se obrađuju kvartalno i godišnje.

Vesti
Vidi sve
23 novembar 2020. Granični promet putničkih motornih vozila i putnika, III kvartal 2020.

Ukupan broj putničkih motornih vozila koja su ušla u Republiku Srbiju u trećem kvartalu 2020. godine manji je za 51,5% u odnosu na isti period prethodne godine. Domaćih vozila je manje za 48,2%, dok je stranih vozila manje za 53,3%. Od vozila sa stranom registracijom, najviše ih je sa registracijom Mađarske, 9,9%, zatim Bosne i Hercegovine, 6,1%, i Nemačke, sa učešćem od 5,2%.

Izlaz putničkih motornih vozila iz Republike Srbije manji je za 52,9% u odnosu na isti period 2019. godine. Broj vozila s domaćom registracijom u izlazu je manji za 47,2%, dok je u istom periodu izlaz vozila sa stranom registracijom manji za 56,2%. Najbrojnija su vozila sa registracijom Bosne i Hercegovine, sa učešćem od 7,0%, a zatim slede vozila sa registracijom Mađarske, sa učešćem od 6,5%, i Nemačke, sa učešćem od 5,8%.  

Оpširnije
Podaci