• A
  • A
  • A
Stanovi

Stambena statistika obezbeđuje podatke o stambenom fondu, izgrađenim stanovima, porušenim stanovima i prosečnim cenama stanova novogradnje. Ukupan raspoloživi stambeni fond na teritoriji Republike Srbije je formiran na bazi podataka Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova. Podaci o izgrađenim i porušenim stanovima omogućavaju izračunavanje stambenog fonda za godine između dva popisa. 

 

Obaveštenje

Republički zavod za statistiku od 2019. godine za obračun prosečne cene stanova novogradnje koristi raspoloživi administrativni izvor podataka Registar cena nepokretnosti, koji vodi Republički geodetski zavod. Obuhvaćeni su svi stanovi novogradnje koji su prodati u gradskim naseljima, i na osnovu tih podataka su obračunate prosečne cene stanova novogradnje. Na ovaj način je  obezbeđen potpun obuhvat i obračun cena za sve opštine u kojima je registrovana prodaja tri i više novoizgrađenih stanova.

Vesti
Vidi sve
15. septembar 2021. Cene stanova novogradnje, I polugodište 2021

Prosečna cena stanova novogradnje u Republici Srbiji u I polugodištu 2021. godine iznosila je 179 852 dinara. Cene stanova u posmatranom periodu kretale su se u intervalu od 53 382 dinara po m² u Bujanovcu do 373 406 dinara u Beogradskoj opštini Savski venac.

Оpširnije
Ključni pokazatelji
Broj završenih stanova
25 326
Površina završenih stanova, m2
1 857 690
Podaci