• A
  • A
  • A
otvoreni podaci.jpg
04.01.2019. -
Продужен рок за изазов отворених података

Програм Уједињених нација за развој (УНДП) у партнерству са Kанцеларијом за информационе технологије и електронску управу објављује Јавни позив у виду изазова за предлагање иновативних идеја, а на основу података које нуде јавне институције и организације, доступних на Порталу отворених података (www.data.gov.rs).

Позивају се сви заинтересовани, а посебно стартапи, удружења, мала и средња предузећа, да се пријаве и понуде иновативна решења за различите друштвене проблеме, како би одлуке биле доношене на основу података и информација, а грађани Србије имали прилику да користе иновативне услуге.

Расписана су три изазова:

  1. Унапређење доступности медицинске опреме, на основу података Агенције за лекове и медицинска средства и Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“,
  2. Упознајте општине у Србији, на основу података Републичког завода за статистику и Агенције за привредне регистре,
  3. Информисање грађана о нивоима и променама електромагнетског поља, на основу података Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ)

Биће награђене три идеје, за сваки изазов по једна. Подршка за развој појединачног решења може да износи максимално 10.000 америчких долара. Kоначни износ средстава ће бити договорен између победника изазова и Програма Уједињених нација за развој, у зависности од комплексности решења и процењене тржишне вредности.

Више о правилима учешћа пронађите у тексту Изазова отворених података. Текст изазова преузмите овде: http://www.undp.org.rs/download/tmp/UNDP_Izazov otvorenih podataka.pdf

Пријавни формулар можете преузети овде:  http://www.undp.org.rs/download/tmp/Formular za prijavu na izazov otvorenih podataka.docx

Рок за пријаву идеје је 28.02.2019. године.

Програм Уједињених нација за развој (УНДП) и Kанцеларија за информационе технологије и електронску управу обавештавају све заинтересоване да је продужен рок за пријаву на Јавни позив у виду изазова за предлагање иновативних идеја, а на основу података које нуде јавне институције и организације, доступних на Порталу отворених података (www.дата.гов.рс).

Нови рок за пријаву је 28. фебруар 2019. године, до поноћи.